Top

Wat is Fair tape?

Kinesiologic Taping komt van oorspong uit Japan; het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Deze techniek is 25 jaar geleden ontwikkeld door de Japanse chiroprakticus en kinesioloog Dr. Kenso Kase.

Het verschil tussen de gewone sporttape en de Fair Tape ligt in het feit dat de Fair Tape rekbaar is tot 140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Fair Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt. 

Functies van Fairtape: pijndemping, steun aan spieren en gewrichten, verwijdert oedeem, corrigeert gewrichten en weefsel.

Het voordeel van deze methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs-herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs mee doorgetraind en kun je ermee onder de douche. Verder heeft Fair Tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Zie ook : http://nl.wikipedia.org/wiki/Kinesiotaping